Corpus 1640

Corpus 1640. La revolta dels segadors, d’Oriol Garcia i Quera (Casals)

La segona entrega de la col·lecció de còmic històric de l’Editorial Casals, en aquesta ocasió, l’obra de l’Oriol Garcia i Quera ens apropa a la primera meitat del segle XVII, període que culminarà a Catalunya amb la revolta dels Segadors.

En el marc de la Guerra dels 30 anys, Felip IV de Castella porta les seves tropes a Catalunya per defensar la frontera nord, que en aquella època arribava fins al Rosselló. Els abusos dels soldats i la voluntat de bona part del poble de no participar al conflicte, faran que tingui lloc un aixecament. Gràcies a personatges de ficció que participen d’aquests fets històrics, en Garcia i Quera fa un bon retrat d’aquesta època.

Un dels episodis més coneguts de la història de Catalunya, al qual fa referència l’himne nacional, és presentat de forma clara en aquest còmic. Molt interessant per conèixer l’origen d’un dels símbols essencials de Catalunya.

Deja tu comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: