La guerra dels besavis. Catalunya 1833-1840

La guerra dels besavis. Catalunya 1833-1840, de Lluís Juste de Nin (Edicions de Ponent)

 Al llarg del segle XIX Espanya va viure 3 guerres civils, les anomenades guerres carlines. Aquesta obra del dibuixant Lluís Juste de Nin (recomano la lectura d’aquesta entrevista) narra els fets de la primera d’aquestes guerres, que va tenir lloc entre el 1833 i el 1840.

A la mort de Ferran VII, aquest va designar la seva filla Isabel com a succesora, i la part més tradicional i conservadora de la societat no ho va acceptar. En el cas de Catalunya, es va produir un aixecament a Prats de Lluçanès (Osona), en suport del tiet d’Isabel, l’infant Carles, amb el lema «Déu, Rei, Pàtria i Furs». La primera guerra carlina va ser molt dura i va tenir conseqüències socials terribles per Espanya i Catalunya.

El còmic de Juste de Nin va més enllà del conflicte i fa un retrat d’aquesta Catalunya dividida de la primera meitat del segle XIX. L’humor i l’amor també tenen cabuda i l’excel·lent documentació de l’obra es fa palesa en cada detall.

Deja tu comentario

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

A %d blogueros les gusta esto: